PRESS / LEHDISTÖ

PRESSMEDDELANDE 8.2.2019

BARÖSUND RUNT 2019 – en social tävling full av passion

Årets Barösund Runt seglas den första helgen i augusti, 3.8.2019. Tävlingen körs enligt LYS-regeln med chasingstart i medvind.

På traditionellt sätt inleds tävlingen med öppningsceremoni och skepparmöte fredagen den 2.8. Anmälningen öppnar under båtmässan den 8.2 klockan 10.00, då också tävlingsinbjudan publiceras på hemsidan www.barosundrunt.fi, som upprätthålls av tävlingsarrangören West Nyland Yacht Club (WNYC).

Grundarna i den prisbelönta föreningen WNYC träffades under en strategidag i januari för att dra upp riktlinjer för framtida tävlingar. Det finns inga behov av större förändringar i konceptet, men WNYC strävar till att göra tävlingen ännu bättre.

”Vårt mål är ambitiöst – vi vill fortsättningsvis vara den mest intressanta och bäst ordnade tävlingen där stämningen är helt i sin egen klass. Därför försöker vi förbättra eventuella brister i både själva tävlingen och det sociala sammanhanget”, säger WNYC:s kommodor Magnus Vaenerberg.

”Att öka deltagarantalet är inget självändamål, utan mera ett tecken på att konceptet intresserar och att vi lyckats med evenemanget. Vi har turen och glädjen att kunna njuta av ett gott samarbete med flera partners på Orslandet i Barösund”, konstaterar tävlingschefen och vice kommodoren Jussi Mankki.

”De glada minerna på stranden och den avslappnade stämningen belönar arrangören och utgör en stark grund för de följande åren”, fortsätter Mankki.

Tävlingen runt Barösund seglas i vacker skärgårdsmiljö. Många sommargäster och ortsbor med stugor runt banan samlas på stränderna för att följa tävlingen.

”Tävlingen är publikvänlig. Vi för seglingen närmare åskådarna, i vissa fall bara några meter från dem”, berättar Vaenerberg som själv deltar i tävlingen.

Mer information:

Kommodor Magnus Vaenerberg, magnus@magentur.fi och vicekommodor, tävlingschef Jussi Mankki, jussi.mankki@live.fi

LEHDISTÖTIEDOTE 8.2.2019

BARÖSUND RUNT 2019 – Intohimoa ja sosiaalista kilpailua

Vuoden 2019 Barösund Runt purjehditaan elokuun ensimmäisenä lauantaina, 3.8.2019. Kilpailu purjehditaan LYS-kisana ja lähtö tapahtuu takaa-ajona.

Totuttuun tapaan tapahtuman avajaisia vietetään perjantaina 2.8. kipparikokouksen siivittämänä. Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa perjantaina 8.2.2019 klo 10.00, jolloin kilpailukutsu julkaistaan kilpailun järjestävän West Nyland Yacht Clubin (WNYC) toimesta kilpailun sivuilla www.barosundrunt.fi.

Kilpailunjärjestäjänä palkitun WNYC:n perustajien tammikuisessa strategiapäivässä hiottiin linjoja kilpailun edelleen kehittämiseksi. Suurille muutoksille ei ole ilmennyt tarvetta, mutta WNYC haluaa tehdä tapahtumasta entistä paremman.

”Tavoitteemme on kunnianhimoinen – haluamme jatkossakin olla kiinnostavin ja parhaiten järjestetty kilpailu jossa tunnelma on omaa luokkaansa. Pyrimme mahdollistamaan parhaat puitteet sekä itse kilpailulle että sosiaaliselle ajanvietteelle”, toteaa WNYC:n kommodori Magnus Vaenerberg.

”Osallistujamäärän kasvattaminen ei ole itseisarvo, vaan enemmän osoitus konseptin kiinnostavuudesta ja tapahtuman onnistumisesta. Meillä on onni ja ilo saada nauttia yhteistyöstä hyvät puitteet mahdollistavien kumppaneiden kanssa WNYC:n kotisatamassa Barösundin Orslandetissa” miettii kilpailupäällikkö, varakommodori Jussi Mankki.

”Iloiset ilmeet ja rento tunnelma palkitsee järjestäjiä ja luo vahvan pohjan seuraavalle vuodelle” Mankki jatkaa.

Barösund Runtin rata kulkee Barösundin kauniissa saaristossa. Reitin varrella olevissa saarissa mökkeilijät kerääntyvät saartensa rannoille seuraamaan kilpailua. ”Kisa on yleisöystävällinen. Tuomme kilpailun lähelle yleisöä, joissain tapauksissa kirjaimellisesti vain metrien päähän katsojista” kertoo itsekin kilpailuun osallistuva Vaenerberg.

Lisätietoja:

Kommodori Magnus Vaenerberg, magnus@magentur.fi ja vara kommodori, kilpailupäällikkö Jussi Mankki, jussi.mankki@live.fi

Pressmeddelande 30.6.2017

Lehdistötiedote 30.6.2017