Bästa tävlingsdeltagare och vänner av Barösund Runt,

Barösund Runt 2023 kördes lördagen den 5.8. och var det 8:de i ordningen. Vädergudarna var denna gång på vår sida och vi hade perfekta förhållanden med en stadig sydvästlig vind kring utlovat ca 6 m/s och vindbyar som vid Älgsjöskatan ledde till en del spinnaker broatchar. Vädret var soligt med segelracing som bäst. På s/y Cirrus räknade man 55 stagvändningar i följd på kryssen genom olympiafaret.

34 båtar startade med flest båtar i stora FinRating klassen med 22 deltagare. Övriga klasser var lilla FinRating, familje- och H-båtsklassen. Over-all vinnare blev för andra gången vår trogne vän Tom Finell med besättning. Tom vann också det första Barösund Runt racet som kördes 2016. Alla resultat hittar du under Resultat och Resultatarkiv på denna hemsida. Tävlingen föregicks igen av trevlig middag på restaurang Scola efter fredagens skepparmöte och en stor regattamiddag på Scola efter prisutdelningen. Stämningen var verkligen på topp.

Vi på West Nyland Yacht Club vill tacka alla deltagare, funktionärer, personal och åskådare och hoppas se er alla igen den 3.8.2024 på nästa Barösund Runt!